пʼятниця, 28 жовтня 2016 р.

У неділю переходимо на зимовий час!

Годинник
Годинник / gettyimages.com
В останню неділю жовтня о 4 годині ночі Україна переходить на зимовий час. Тобто уночі з 29 на 30 жовтня стрілки годинника треба буде повернути на годину назад. 
Оскільки стрілку годиника переводять на годину назад – спатимемо на годину більше. Для багатьох це вагомий плюс. Проте, як стверджують експерти, організм людини до нового режиму звикає упродовж цілих двох тижнів.
Нерідко переведення годинників два рази на рік (восени – на годину назад, весною – на годину вперед) призводить до того, що більшість людей потерпають від порушень сну, мають проблеми з концентрацією уваги, стають дратівливішими. Разом зі "зсувом" годинників знижується також працездатність людей.
Водночас, у 2016 році перехід на зимовий час буде останнім і більше в Україні не переводитимуть годинники. Літній час в Україні скасовується. Про це повідомив заступник міністра Мінекономрозвитку Максим Нефьодов.
Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу на території України" на території України 30 жовтня 2016 року о 4 (четвертій) годині за київським часом скасовується літній час з переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину назад, – йдеться в постанові.

Немає коментарів:

Дописати коментар