середа, 16 січня 2019 р.

ТОП-10 найцікавіших книжкових новинок на зимові свята
Узимку, дочекавшись нарешті вихідних, можна вмоститися біля каміна чи обігрівача й поринути у світ фантазій. Адже в проміжку між традиційно галасливими Новим роком і Водохрещами з'являється трохи часу на перегляди фільмів і читання книжок. А оскільки ці свята сімейні, бо збігаються з канікулами, то рекомендуємо добірку книжок, серед яких кожен член родини віднайде щось на власний смак.
«Пластилін» - І. Баковецька-Рачковська

Детективний роман з елементами психологізму «Пластилін» від Іри Баковецької-Рачковської — це неординарний, сміливий погляд на сутність буття й природу самовизначення людини. Це ніби прочинені двері у світ людської душі… Сюжет захоплює з перших рядків і «тримає» аж до кінця. Лінія головного героя закликає до багатогодинних міркувань щодо людського буття й заразом розбурхує найпотаємніші глибинні почуття й найвідвертіші емоції. Отже, буде цікаво!
«Дівчинка яка випила місяць» - К. Барнхілл

Щороку в Протектораті має відбуватися жертвопринесення. Щороку відьмі треба віддати безвинне немовля, і містяни вірять, що за це кровожерлива лісова потвора подарує їм іще один рік хай безрадісного й оповитого серпанком смутку, але життя. Тож чи має ця карколомна жертва бодай якийсь сенс? Із цією книжкою читач порине в дивовижний світ, де відьма опікується покинутими малятами, де болотяний монстр складає вірші, а ув’язнена мати керує зграями паперових птахів. Тут живляться зоряним і місячним сяйвом, змагаються за чоботи-скороходи та вміють проникати крізь тканину світу. І, безумовно, добро перемагає, навіть якщо заради цього треба вщент зруйнувати усталений порядок.
«Аутсайдери» - С. Е. Гінтон

Події розгортаються в американському містечку в 1960-ті роки. Підлітки із західних і східних кварталів, дві ворожі ватаги, уже давно ведуть війну, і йдеться не про дрібні хлопчачі конфлікти. Бідні діти вулиць і представники золотої молоді завжди знали лише один спосіб вирішити проблему — бійка. І от однієї страшної ночі їхнє життя змінилося назавжди…
«Квіти на снігу» - Н. Гуменюк

Авдієві ніколи не забути своєї коханої Соломійки. Колись він не встиг урятувати її. Тепер чоловік живе як відлюдник, неподалік тієї самої криниці, що забрала Соломійчине життя… Та цього разу він рятує незнайомку, приречену на смерть у ній. Врятована - донька художника, який загадково загинув у своїй майстерні. Дівчина випадково відшукала батькові картини в будинку Немолюків, один з яких відняв у Авдія найдорожче. Час повертати борги минулого, час віддавати вкрадене, час розставляти все на свої місця… Ніщо не минає безслідно, все має своє продовження - такий лейтмотив роману, сучасної варіації біблійної притчі про Авеля та Каїна.
«На лезі клинка» - Дж. Аберкромбі

Війна між Союзом і варварами Півночі неминуча. Союзу загрожує король-самозванець Бетод, котрий зумів вогнем і мечем об’єднати північні племена, а з півдня не менша загроза йде від кровожерних гурків. І от у цей фатальний для держави час з’являється Перший з-поміж магів Баяз, котрого вже давно вважали мертвим. Намагаючись врятувати своє дітище — Союз, він збирає команду: мага Юлвея і північанина-дикуна Лоґена Дев’ятипалого, несамовиту рабиню Ферро і самозакоханого офіцера Джезаля. Ситуацію ускладнює ще й Інквізиція, очільник якої, архілектор Сульт, покладаючись на каліку-інквізитора Ґлокту і йому подібних, планує захопити владу.
«Де немає Бога» - М. Кідрук

Доведена до відчаю українка з великою сумою грошей, яка ігнорує дзвінки від чоловіка. Росіянин-пілот, який намагається приборкати аерофобію після загибелі коханки в катастрофі рейсу MH17. Найвідоміший політик Баварії на пікові кар’єри, який ненавидить свою роботу. Гравець американської Національної футбольної ліги, життя якого розвалилося після одного невдалого розіграшу. Таємний папський кардинал, який прямує до країни, де офіційно не існує Католицької церкви... Незнайомці з різними долями. Єдине спільне для них — рейс 341, і він веде до найбільшого випробування у їхньому житті.
«Де немає Бога» — новий роман Кідрука — спроба збагнути, чи є всередині нас щось таке, що втримує від перетворення на звірів у місці, де не діє мораль, у місці, де немає Бога.
«Ловці думок» - Л. Видута

Між світами причаїлися дивовижні краї, у яких точиться незрима боротьба за рівновагу. Квадроси і вогнекрили, могутні маги й касти укладачів угод – всі вони ниточками пов’язані із Правителем, мудра воля якого забезпечує лад і викликає заздрість у темних сил. І коли двадцять найсильніших родів гинуть із волі зрадників, постати проти них може лише він — юнак, якому стерли пам’ять, але в якого не змогли забрати талант ловця думок. Він знаходить вірних друзів і пізнає могуть ворогів, мандрує між світами, розплачуючись чужими думками й емоціями, отримує найвищий дар — кохання — і віднаходить себе. Але боротьба ще попереду…
«Зграя» - А. Нікуліна

Львівська спека плавить асфальт. Їм — майже вісімнадцять, і в кожного є що приховувати. П’ятеро хлопців щодня кидають виклик міським висоткам і самим собі. Паркур — це стиль життя, челендж — постійно робити неможливе. Адже, коли ти трейсер, меж не існує: є лише перешкоди.
«Де ти поділась, Бернадетт?» - М. Семпл

Бі ― дівчинка незвичайна, дуже креативна й розумна для своїх 15 років. Це не дивно, бо її тато — один із комп’ютерних геніїв компанії «Майкрософт», а мама… Мама — надзвичайно ексцентрична жінка. Назвала доньку Балакрішна. Замість чепурного будиночка придбала в Сіетлі занедбану будівлю й живе там із родиною. Для вирішення поточних справ найняла віртуальну помічницю з Індії. За відмінне навчання Бі забажала на Різдво сімейну мандрівку в Антарктиду, але за два дні до поїздки її мама зникла. То куди поділася Бернадетт? Бі ні перед чим не зупиниться, вона шукатиме маму всюди…
«Сплячі красуні» - С. Кінг, О. Кінг

У майбутньому — настільки реальному й близькому, наскільки це можливо — жінки, лягаючи спати, занурюються в липкий білий кокон. Якщо оболонку, що покриває їхні голови, пошкодити і розбудити їх, вони стають дикими та неймовірно жорстокими. Коли жінки засинають, то опиняються в іншому місці, де панує гармонія, а конфлікти трапляються вкрай рідко. Таємнича Євка Блек має стійкий імунітет до сонної хвороби. Чи можливо вивчити її медичну аномалію? Або вона демон, якого потрібно вбити? Люди розділилися на ворожі угруповання: члени одного з них хочуть убити Євку, а другого — врятувати її. Треті, користуючись хаосом, мстяться своїм ворогам. Раптово чоловічий світ накриває жага насильства.
Приємного читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар