пʼятниця, 25 жовтня 2019 р.

Швидкубінг - це круто!
Сьогодні, в останній день перед довгоочікуваними осінніми канікулами, у 6-В класі відбулося змагання зі швидкубінгу. Ідею провести такий формат запропонували Матвій Серветник та Дмитро Германюк, коли планували виховну діяльність у класі й заповнювали анкету. Виявилося, що це дуже поширене  інтелектуальне змагання і в Україні , і у світі. Швидкубери (або спідкубери) змагаються в майстерності складання кубика Рубика. Офіційні змагання проводяться в різних категоріях, наприклад, швидкісне розв'язання (2х2х2, 3х3х3 тощо), розв'язання однією рукою, розв'язання ногою, розв'язання на швидкість рухів тощо ( дивися презентацію!) Звісно, насамперед ми прослухали інформацію про історію винаходу, популяризації "Магічного куба"( таку назву він мав спочатку та й має зараз у деяких країнах). Також із задоволенням переглянули телевізійні сюжети про спідкубінг та навчальний відеосюжет про складання однієї сторони кубика.
 У класі виявилося багато охочих узяти участь у змаганні, тож було придумано такі номінації: "Початківець"( на швидкість тим, хто тільки вчиться, один бік), "Складання одного боку"(спідкуберам  на швидкість за кількістю спроб), "Складання усього кубика"(спідкуберам), "Піраміда"(спідкуберам). У класі вирували азартні спортивні емоції, змагання захопило всіх! Не кожному із початківців удалося скласти бодай один бік!
А переможцями стали Дмитро Германюк у складанні усього кубика на час(1 хв і 9 секунд), Сашко Борисюк у змаганнях на швидкість за кількістю спроб( 9 секунд), Андрій Бачинський у складанні піраміди(27 секунд) та Іван Андрощук серед початківців. Переможці отримали призи, підготовлені батьками.
  Приємно провівши час, діти пішли відпочивати та набиратися нових сил, а можливо, і вчитися складати кубик Рубика))) Адже у нас виникла ідея провести шкільне змагання серед спідкуберів.
 Приємних канікул!
Презентація про швидкубінг тут
Телевізійний сюжет про швидкуберів тут
Як зібрати кубик Рубика( відео) тут
Стаття про кубик Рубика тут
























Немає коментарів:

Дописати коментар