вівторок, 5 березня 2024 р.

Глянути на Шевченка по-новому

Із понеділка, 04.03, у ліцеї розпочалися Шевченківські дні. Тож учні 10-А класу із задоволенням переглянули виставку, присвячену Кобзареві, у Рівненській обласній науковій бібліотеці. Також ліцеїсти поквестили, шукаючи відповіді про поета, переглянули відеосюжет "Нестандартно про Шевченка". Якби Кобзар був нашим сучасником, мабуть, вів би блог про мистецтво, а його картини та твори цінувалися б дорого... Можливо, був би Шевченко франтом, ученим чи завсідником модних тусовок та нічних дискотек...Маючи хист, потяг до знань, Кобзар точно досяг би високих щаблів у кар'єрі. А тоді він обрав бути борцем за українську самоідентичність.

Звісно, із задоволенням ознайомилися хлопчики та дівчатка із самою бібліотекою, побували навіть в архівних залах книгозбірні, де побачили раритетні видання. Ліцеїсти мали змогу повторити англійську, пограти на піаніно, просто посидіти в затишних залах бібліотеки... Дякуємо пані Наталії за якісну роботу!

Нагадую, що із 06.03 по 10.03 триває безкоштовний запис у Рівненську обласну наукову бібліотеку!

Тарасове слово вічне й актуальне зараз, як ніколи. Тому вивчаймо його спадщину!

Дякую захисникам за змогу навчати й навчатися!









6 коментарів:

  1. ,,Учітесь , читайте..." -- сподіваюся, що ці слова Шевченка будуть спонукати наших дітей. Дякуємо Світлані Василівні , що вчить , виховує, направляє і допомагає дітям ставати кращими! З нетерпінням чекаємо , коли ,, ...на оновленій землі , врага не буде, супостата..."

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую! Намагаємося і вчитися, і читати... А очікування у всіх спільні!

      Видалити
  2. Мені найбільше сподобалося ходити в архіві, було весело і дуже цікаво!

    ВідповістиВидалити