пʼятниця, 30 листопада 2018 р.

             Досліджуємо рідне місто
Після виступу перед 5-6 класами
Сьгодні, 30 жовтня, у нашій школі відбувся цікавий і новий захід "Алфавіт мого міста". Кожен класний колектив ще в жовтні отримав завдання дослідити історію однієї із вулиць Рівного, а потім презентувати своє дослідження. 
 Нам потрібно було обрати будь-яку вулицю на літеру "В", тому варіантів було багато: Віденська, Вербова, Миколи Вороного, Остапа Вересая... У результаті, за рекомендацією нашого краєзнавця, історика й колишнього учня ЗОШ № 27 Андрія-Аскольда Климчука, ми зупинилися на невеличкому провулку Ігоря Волошина. 
На початку провулку Волошина
 Чому саме він? По-перше, провулку присвоєно ім'я патріота України, Героя нашого часу Ігоря Волошина, який загинув 28-річним на Сході України. Так ми хотіли віддати йому честь, щоб більше людей дізналося про його життєвий шлях. По-друге, тут зберігся двоповерховий будинок, у якому у 30-40 рр. 20 ст . мешкав Праведник народів світу Яків Сухенко. Щоб рівняни пам'ятали про Сухенка, у провулку встановлено камінь спотикання. Досліджуючи провулок, ми чудово відпочили, приємно поспілкувалися, от тільки мороз швидше заставив роз'їжджатися по домівках.
Ми задоволені проведеною роботою та тим, що збагатилися новими знаннями.
Біля будинку Якова Сухенка
Біля пам'ятної дошки І. Волошину на школі "Центр надії", у якій він навчався
Наш виступ на лінійці
Розповідаємо про провулок Волошина
Ми любимо Рівне й пишаємося його героями
 Більше про наше дослідження можна подивитися й почитати тут:
Презентація провулка Ігоря Волошина Microsoft Office PowerPoint
Презентація провулка Ігоря Волошина (word)
    Діти, дякую за небайдужість, участь у дослідженні, чудовий виступ!








2 коментарі: